CZK

O nás

Jsme malá česká rodinná firma. Firmu jsme založili v roce 1992, tehdy jako čistě obchodní společnost. Firma zajišťovala nákup, prodej a posléze zprostředkování vývozu zboží pro zahraniční klientelu. V současné době se mimo obchodní činnosti zabýváme výrobou a následným prodejem šnečího kaviáru.  Šnečí kaviár vyrábíme dle belgické receptury. Za tímto účelem chováme již 5. rokem šneky africké jedlé - Helix Aspersa Maxima. Šneci jsou u nás chováni celoročně v interiéru v plně automatizovaném šnekáriu. Šneky chováme od vylíhnutí až po dospělé jedince. V březnu 2016 jsme započali s budováním potravinářské výrobny šnečího kaviáru. Výrobnu  jsme úspěšně v prosinci téhož roku zkolaudovali. Proces registrace a schválení naší potravinářské výrobny Krajskou státní veterinární správou  pro Plzeňský kraj proběhl v lednu 2017. Klademe velký důraz na čistotu vlastního chovu a kvalitu našich výrobků. Náš výrobek - šnečí kaviár dodáváme do zahraniční luxusní restaurace, oceněné michelinskou hvězdou.

Šneci jsou u nás krmeni speciálně vyvinutým certifikovaným krmivem pro odchov šneků. Šnečí kaviár ( šnečí vajíčka ) je snášen do připravených nádob ve šnekáriu a snášení vajíček je přirozeným procesem zdravých jedinců. Šneka není nutné pro získání vajíček zabíjet. Kombinace všech aspektů, tj. kvalitního krmení pro šneky, čistoty samotného chovu, dodržování hygienických předpisů ve výrobně a v neposlední řadě kvalitní receptury výroby, zaručují hodnotný, kulinářský požitek z finálního výrobku.

Počátkem měsíce dubna 2017 nám byl za 25 letou historii firmy udělen CERTIFIKÁT PROVĚŘENÁ SPOLEČNOST.

Od července 2018 jsme rozšířili naší výrobu o speciality ze šnečího masa. Zákazníkům můžeme nabídnout šnečí maso vařené v hovězím nebo zeleninovém vývaru, šnečí jatýrka, šnečí paštiku s brusinkami, šneky po burgundsku. Šnečí masíčka  jsou balena po 24 kusech nebo 250 gramech ve sklenici - sterilováno. Šnečí jatýrka jsou naložena v kvalitním slunečnicovém oleji - čistá gramáž balení 30 gramů.

Jsme držiteli HACCP, na požádání můžeme předložit výsledky laboratorních rozborů.